Företagsinformation

Ab Forslight Oy grundades 2005 som en efterföljare till Firma Tommy Forsman som bedrivit verksamheten i utrymmen i Ytteresse sedan 1997.

Ägare är Tommy Forsman och antalet anställda är idag fyra + en konsult. Verksamheten växer hela tiden och omsättningen är i dagsläget ca 1,3 M€/år. Verksamheten finns sedan januari 2007 i en ny industrihall på Brännbackavägen 4 i Ytteresse.

Ab Forslight Oy är underleverantör till metall- och fordonsindustrin. Produkter som tillverkas på underleverans är främst komponenter och system till släpvagnar för lastbilar. Detta är sådant som ljusramper (kallas också lampbalkar), kablage, svetsade och monterade delar i rostfritt stål. Den största kunden på fordonssidan är Ab Ekeri Oy i Pedersöre. Övriga kunder inom detta segment är Tyllis Oy Ab i Karleby.

Övriga produkter är bland annat olika inredningar i rostfritt stål till livsmedelsindustrin (för Oy Snellman Ab i Jakobstad). Vi har också tillverkat stegar och skorstenar i rostfritt stål samt en mängd andra stålkonstruktioner.

Links to our partners websites